Данас је пут наших најлепших планина Таре, Гоча, Букуље и Рудника кренула прва група од 800 ученика основних школа. Програм “Еко кампови” укључује одлазак свих ученика нижих разреда обреновачких основних школа на зимовање и летовање које у потпуности финансира Градска општина Обреновац.

Активност одлазака малишана на климатски опоравак реализује се од 2012. године и овај пројекат је јединствен у Србији. Оно што је новина у односу на претходне године јесте то што Центар дечјих летовалишта располаже још једним новим одмаралиштем на Дивчибарама. За најмлађе Обреновчане у одмаралиштима су обезбеђени бројни садржаји. Деца ће током свог боравка имати еколошке радионице, еколошке квизове, упознавати се са околином, географским подручјем и свим оним што је у оквиру њиховог еколошког програма.

Право сваког детета са територије општине Обреновац, од првог до четвртог разреда, да потпуно бесплатно о трошку општине може ићи на климатске опоравке на наше планине је нешто чиме се челни људи општине Обреновац поносе јер за ових седам година, колико траје овај пројекат, реализовано више од 15 000 одлазака малишана.