У петак, 19. новембра 2010. године, са почетком у 19:00 часова, у читаоници Библиотеке “Влада Аксентијевић” одржаће се концерт класичне музике.

Жељко Шишић (виолина) и Ђурђија Борић (клавир) су активно наступали протекле две године у Новом Саду, Београду, Сомбору, Зрењанину, Обреновцу, Бечеју, Суботици… Учествовали су на мастеркласу у Луки (Италија), код тренутно најеминентнијих педагога и свирача – Павел Верњиков (виолина) и Константин Богино (клавир).

Жељко Шишић (виолина), рођен је 1985. године у Београду. Основно музичко образовање стекао у музичкој школи “Ватрослав Лисински”, Обреновац, у класи проф. Мире Аћимовић, а затим у истоименој школи у Београду завршава средње музичко образовање у класи проф. Љиљане Степановић. Дипломирао редовне студије на Академији Уметности у Новом Саду 2010. године, у класи проф. Михала Будинског.

Ђурђија Борић (клавир), рођена 1986. године у Зрењанину. Основно и средње музичко образовање стекла у истоименом граду у  музичкој школи “Јосиф Маринковић”, у класи проф. Оливере Јанков.  Након тога уписује редовне студије на Академији Уметности у Новом Саду, где је ове године дипломирала у класи проф. Светлане Богино.

За наступ у обреновачкој библиотеци предвиђен је следећи

ПРОГРАМ

В. А. МОЦАРТ: СОНАТА  ЗА ВИОЛИНУ И КЛАВИР КВ 304 у е -молу

С. РАХМАЊИНОВ: ВОКАЛИЗА

К. СЕН-САНС: ИНТРОДУКЦИЈА И РОНДО КАПРИЋОЗО

Џ. ВИЛИЈАМС: ШИНДЛЕРОВА ЛИСТА

E. БЛОХ: НИГУН

П. ДЕ САРАСАТЕ: ЦИГАНСКЕ МЕЛОДИЈЕ