Изградњом резервоара Р2 у месној заједници Дражевац домаћинства такозваних висинских зона овог села биће прикључена на систем водоснабдевања. Радови на изградњи новог резервоара увелико су у току и требало би да буду завршени до краја године.

– Ради се о резервоару запремине 500 метара кубних који ће бити повезан са резервоаром Р1 који одржава потрошњу за доњи део Дражевца. У оквиру Р2 налази се пумпна станица, која ће препумпавати воду за насеље Баљевац и за висински део Дражевца. Из њега ће ићи примарна мрежа ка Баљевцу и папирологија за овај пројекат је завршена и на пролеће ће се кренути са изградњом, пошто смо решили проблем имовине. Питање грађевинске и локацијске дозволе ће се решити ове зиме – рекао је директор ЈКП „Водовод и канализација“ Ненад Радојевић.

Резервоар Р2 биће завршен, дезинфикован и спреман за употребу када се буде постављала примарна мрежа према Баљевцу.

– Резервоар Р2 ће преко пумпне станице бити повезан са водоторњем који ће одржавати часовну потрошњу када буде пуштена у рад мрежа за Баљевац и више делове Дражевца. Истовремено ће се поставити линија за снабдевање Конатица која ће ићи из овог резервоара Р2 – прецизирао је директор ЈКП „Водовод и канализација“.

Радови на изградњи резервоара планирани су за јун ове године, али су због лоше спроведене јавне набавке радови одложени за почетак новембра.

– Првобитни тендер је оборен и у другом покушају изабран је извођач и ја очекујем да ће се до краја године објекат и завршити. Изградња овог објекта ће створити услове за водоснабдевање висинских делова Дражевца, као и насеља Конатице, Баљевац и Пољане. Ово представља услов за даље ширење водоводне мреже у Обреновцу – изјавио је председник општине Обреновац Жељко Јоветић у Дражевцу.

У плану је да се у 2011. години уради примарна и секундарна водоводна  мрежа за Баљевац, као и секундарна мрежа за висински део Дражевца, а најобимнији радови када је реч о проширивању водоводне мреже планирани су у Стублинама и Грабовцу.