Велики број Обреновчана посетио је јуче манифестацију „Обреновац – град отвореног срца”, коју је општина Обреновац по oсми пут организовала по угледу на традиционалну београдску акцију „Улица отвореног срца”. „Обреновац – град отвореног срца” одржан је на Градском тргу у присуству глумаца, плесача, музичара, кловнова, мађионичара и других уметника. 

У првом делу програма посетиоци су могли да уживају у наступу дечјег градског хора „Круна од нота”. Након прве групе наступа додељене су награде најуспешнијим учесницима ликовног и литерарног конкурса. У овом делу програма представила су се и деца која су у протеклој школској години били ђаци генерације под слоганом „Најбоље од нас”.

Певач и аниматор Дарко Каљевић се представио деци као Деда Мраз, а наступали су полазници балетске групе Фокус, Л денс, Идеа, групе Импулс.

У другом делу програма најмлађи су уживали у наступима Културно-уметничких друштава, родитељи обданишта ”Цврчак” су одиграли представу ”Медведова жендиба”, а наступио је и хор Предшколске установе ”Перка Вићентијевић“.

 

Велики број деце је на градском тргу учествовао и у организованим радионицама, као што су face painting и креативна радионица „Срце за улицу отвореног срца”, ручна израда божићних украса. Одиграна је шаховска симултанка клуба ”Хосе Раул Капабланка”, на Тргу је била и изложба сувенира, изложба радова герентолошког клуба као и изложба радова ученика Прве обреновачке Основне школе.

У парку су биле постављене фотографије са прошлогодишње манифестације „Обреновац – град отвореног срца”, тако да су сви посетиоци могли да преузму своје фотографије за успомену. На посебном штанду су се служили чај и палачинке за посетиоце, док су свој штанд имали и штићеници Дневног боравка за децу и омладину ометену развоју, Спортско културни центар ”Обреновац”.

На самом крају догађаја појавили су се и Деда Мразеви на моторима из Мото клуб „Warriors”, који су свој деци поделили поклоне.
И ове године манифестација ”Обреновац – град отвореног срца” имала је и хуманитарни карактер, свако ко добије магнет или беџ може дати новчана средства у складу са могућностима која ће бити уплаћена у Фонд за помоћ оболелима од тешких и ретких болести ”Иван Батинић”. Претходне године су прикупљена средства уложена у куповиину штампача за удружење дистрофичара у Обреновцу.
Основна идеја ове манифестације била је промоција културе духа, тела, здравог живљења и хуманости.