Два уређаја за мерење брзине аутомобила, радар доплери, постављени су на територији општине Обреновац. Радари се налазе у близини Дома културе у правцу ка Главној станици и у Улици Милоша Обреновића.

– Последња акција ове године везана за Комисију за безбедност у саобраћају везана је за инсталирање нових радара. Овакви уређаји служе и за то да документују прекршаје. Анализа која је урађена показала нам је да су ови уређаји најефикаснији за безбедност, пошто на местима где су постављени нису се дешавале саобраћајне незгоде. Наредне године радаре ћемо поставити на ризичним саобраћајницама, у зони школа, а поред обданишта у Стублинама ћемо поставити два. Поставићемо један код школе у Дражевцу где смо урадили и нов пут, па возачи прекораче брзину. И четврти ћемо поставити на Шабачком путу, поред познатог кафића ,,Десетка” на раскрсници са Улицом Драге Вуковића Корчагина. Допринос наших акција које спроводимо као комисија огледа се у резултату који нисмо последњих пола века. Знатно смањење броја саобраћајних незгода и повређених и погинулих лица која се учествовала у њима – казао је председник Скупштине Градске општине Обреновац, Мирко Вранешевић.

Радари упозоравају возаче уколико прекораче дозвољену брзину. На уређају се налазе и камере које ће за неколико дана почети да снимају прекорачење брзине.