Крајем недеље ће бити уведена још једна нова линија јавног превоза 860Б која ће саобраћати од индустријске зоне у Баричу преко Мале Моштанице до Београда. Возила ће се окретати код фабрике ”МЕИ ТА”, а прва станица је у насељу Колонија, затим ће преко Баричке реке и Мале Моштанице односно Дубоког ићи ка Београду. Аутобуси ће се из Београда враћати истом трасом за Барич.

Раније ове недеље је у оквиру Саобраћајног предузећа “Стрела” уведена и нова линија 860Л која саобраћа од Обреновца преко Степојевца до Лазаревца. Промоцији поменутих саобраћајних линија у индустријској зони су присуствовали представници Градске општине Обреновац, компаније ”МЕИ ТА” и в.д. директор ”Електропривреде Србије” Милорад Грчић.

Андреј Ђујић менаџер за људске ресурсе компаније ”МЕИ ТА” је рекао да линије из индустријске зоне умногоме олакшавају долазак на посао запосленима те компаније. Ђујић је истакао да су пословне активности и потребе производње порасле тако да је компанија увела и нове смене рада, а нова линија јавног превоза и то прати.

Председник Скупштине Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић је казао да су први пут после 50 година директно повезане општине Обреновац и Лазаревац.

– Ово је одговор на петицију грађана 8 месних заједница које се налазе на северном делу наше општине. У ”ТЕНТ-у” и ”Колубари” ради укупно више од 20 000 радника, то је велики број грађана, који има потребу за јавним превозом. С друге стране, индустријска зона у Баричу је прави пример свега онога што је политика Владе Републике Србије и онога што стално говори наш председник Александар Вучић а то је важност изградње инфраструктуре и путева – казао је Вранешевић и додао да је индустријска зона у Баричу место где ће убудуће, само у фабрици ”МЕИ ТА”, радити више хиљада наших грађана.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је рекао да је увођење линије 860Б почетак реализације визије развоја јавног превоза до 2020. године.

– Када се заврши мост преко Саве, у оквиру Коридора 11, грађани Обреновца ће преко Новог Београда и улице Јурија Гагарина стизати до нове главне станице која ће бити на Бувљаку. Са друге стране, становници Барича и овог краја, ће директно ићи за Београд и неће морати да иду за Обреновац да би стигли до крајњег одредишта – истакао је Чучковић.