Градска општина Обреновац на самом почетку 2018. године по осми пут организује манифестацију ”Обреновац – град отвореног срца”. По угледу на традиционалну београдску акцију ”Улица отвореног срца”, 1. јануара, од 11.00 до 15.00 часова, на Тргу др Зорана Ђинђића у Обреновцу, деци Обреновца ће срећну Нову годину пожелети музичари, песници, плесачи, кловнови, Деда мразеви…

Програм, који ће се одвијати на градском тргу 1. јануара биће одржан на бини која ће бити постављена на платоу испред старе дирекције ”Посавине”. У склопу програма биће одржане позоришне представе, концерти хорских група, наступи свих КУД-ова са територије општине Обреновац као и наступи балетских група.

Ове године ће бити додељене награде најуспешнијим учесницима ликовног и литерарног конкурса. У другом делу програма представиће се и деца која су у протеклој школској години били ђаци генерације.

На витражима у парку биће постављене фотографије са прошлогодишње манифестације ”Обреновац – град отвореног срца” и радови учесника ликовног и литерарног конкурса. На посебном штанду ће се служити чај и палачинке за посетиоце, док ће свој штанд имати штићеници Дневног боравка за децу и омладину ометену у развоју, Спортско – културног центра, шаховског клуба и други. Биће организована израда божићних украса од теста, подела магнета и беџева, изложба радова Геронтолошког клуба.

И ове године манифестација има и хуманитарни карактер, свако ко добије магнет или беџ може дати новчана средства у складу да могућностима која ће бити уплаћена у Фонд Иван Батинић. Претходне године су прикупљена средства уложена у куповиину штампача за удружење дистрофичара у Обреновцу.

Основна идеја ове манифестације је промоција културе духа, тела, здравог живљења и хуманости.