Синоћ је у позоришној сали Спортско културног центра одржана свечана академија поводом 95 година постојања Гимназије у Обреновцу. Том приликом се окупио велики број бивших и садашњих ученика, запослених и пријатеља ове образовне установе, а уживали су у програму који су спремили рецитатори, школски хор, балетски студио ”Идеа”, као и ученици других секција.

– Са поносом могу да кажем да је ово финале свих претходних месеци свега онога што смо радили. Вечерашња свечана академија је посвећена нашем дугогодишњем раду, али и ономе што нас чека у будућности. Ми овде показујемо и колико вредимо, а показујемо и смернице за будућност. Што се тиче наше школе, могу да кажем да имамо изванредну децу, најбољу децу у Обреновцу, имамо одличне професоре, одличне услове за рад и имамо перспективу за будућност да будемо једна од најбољих Гимназија како у Граду Београду, тако и на територији целе Србије – истакао је Ивица Протић, директор Гимназије у Обреновцу. Он је напоменуо да ученици ове школе нижу успехе у многим сферама и рекао и да у свим активностима, гимназијалци имају максималну подршку и помоћ свих професора.

– Овогодишња академија је посвећена понајвише раду рецитаторске секције. Јасмина Којић, професор српског језика, дуги низ година води ту секцију и остварује запажене резултате. У претходним периодима увек смо имали децу која су освајала једно од прва три места на градском и пласирала се на републичко такмичење. После више година поново имамо један успешан хор, који се и вечерас представља у веома лепом светлу – додао је Протић.

Свечаној прослави јубилеја пристуствовао је, заједно са својим сарадницима, председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић. Он је обраћајући се присутнима рекао да ће Гимназија у Обреновцу и у годинама које долазе бити једно угодно и мирно место за учење. Чучковић је изразио задовољство што више нису тема основне инфраструктурне ствари које су везане за ову образовну институцију и најавио изградњу новог терена на пролеће.

– Оно што ме јако радује јесте што смо успели да највеће светске компаније, односно компаније које носе и развијају целу земаљску куглу, доведемо у наш Обреновац. Ваши ученици су имали прилике да виде у „Меи Ти“ како се раде делови за БМВ, Ауди, Мерцедес, и како четврта индустријска револуција живи у нашем граду, а могли су да виде и да смо добили један нови уговор за продужени век наше термоелектране, чији је носилац ”Mitsubishi Hitachi”. Та светска имена развоја комплетне наше земаљске кугле су игром случаја на нашем терену. Наше је данас да ви, као носиоци образовног развоја, будете прави изнедрилац наших кадрова за овај век. Миленијум генерација, та наша ипсилон генерација, то је ствар о којој највише морамо водити рачуна и то је задатак професора Гимназије и задатак сваког ученика основне школе који хоће да постане гимназијалац. Нама је важно да та генерација не буде у раљама неког саможивота, самозадовољности кроз неки вид учаурености у друштвеним мрежама. Са том генерацијом морамо да искорачимо у светлу будућност као град који ће бити један од најразвијенијих у Србији и Европи и то је улога Гимназије у 21. веку и сигуран сам да можемо ово заједно да остваримо  – истакао је Чучковић и честитао рођендан Гимназији.