Градску општину Обреновац данас је посетио директор ЈКП „Београд пут” Милутин Штрбић. У складу са новим Статутом града Београда и надлежностима које су прешле на ниво Београда у односу на општину Обреновац, „Београд пут“ је у протеклој сезони био на располагању свим грађанима општине Обреновац у циљу реализације рада зимске службе, као и у делу одржавања градских саобраћајница и изградњи локалних путева.

– Ово је друга година да ми организујемо зимску службу на територији градских општина које су новим Статутом града Београда добиле изједначен статус са осталим градским општинама. Ову годину дочекујемо спремније него прошлу, јер смо нашој флоти прикључили 23 нова специјализована возила за чишћење снега. На територији општине Обреновац ми смо обезбедили локалну базу са које ћемо дејствовати и бићемо неупоредиво ефикаснији – рекао је директор ЈКП „Београд пут” Милутин Штрбић.

Што се тиче осталих активности и планова „Београд пута“ директор је рекао:

– Што је осталих активности тиче ми очекујемо још већи ангажман, пошто је предходне године „Београд пут“ уложио знатна средства која укључују ново постројење за производњу асфалт бетона у Раковици које је јединствео у Србији, опремили смо се специјалним комуналним машинама за нове технологије које уводимо, тако да очекујем бољу сарадњу и више ангажмана нашег предузећа на територији ваше општине.