У основној школи ”Посавски партизани” одржано је едукативно предавање за све основце под називом “Петарде нису играчке”. Циљ акције је да се најмлађи упознају са свим последицама које носи коришћење пиротехничких средстава. Пројекат се реализује у свим основим школама уз помоћ Сектора за ванредне ситуације у сарадњи са Саветом за безбедност ГО Обреновац.

Председник Скупштине Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић истакао је да је ова акција још једна у низу која се спроводи како би се повећала безбедност свих Обреновчана.

– Сведоци смо да су ових дана пуни новински наслови деце која су повређена непажљивим руковањем. Ово је још једна акција коју са припадницима МУП-а и Ватрогасне једнице спроводимо, у сарадњи са комсијом за образовање ГО Обреновац. Радимо превентивно како деца која су у додиру са тиме, посебно у време празника, не би била повређена. За идућу годину спремили смо још нових акција по школама везане за друге видове безбедности – најавио је Вранешевић.

Акција ”Петарде нису играчке” спроводи се први пут и још један од циљева пројекта је подизање свести како родитеља тако и деце која користе пиротехничка средства.