Градски менаџер Горан Весић и председник општине Обреновац Мирослав Чучковић обишли су данас радове на изградњи пумпне станице фекалне воде, што је друга фаза изградње канализационе мреже у насељу Шљивице у Обреновцу.

– Ово што данас радимо у насељу Шљивице само показује шта значи када се ради системски и плански. Наиме, током прошле и ове године, ми смо овде радили канализацону мрежу како би станари ових кућа могли да се прикључе на канализацију. На ту мрежу, која је дугачка скоро четири километра, потрошили смо око 67 милиона динара. Да би људи могли да се прикључе, неопходно је да се уради ова црпна станица, као и потисни цевовод. Овај посао ће трајати четири месеца, за шта смо обезбедили нешто мање од 30 милиона динара. Када будемо завршили ову станицу, око 200 домаћинстава моћи ће несметано да се прикључе на канализацију, што је за њих деценијама уназад представљало проблем – рекао је Весић.

Он је подсетио да је Обреновац општина у којој је највише урађено од свих београдских општина, пре свега због поплава које су задесиле ову општину и када се сабере шта је све уложила Влада Републике Србије и Град Београд, то је више од сто милиона евра.

Весић је додао да Град Београд много више пара улаже у рубна насеља, као и да је у последње три године само Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда, без других комуналних предузећа, уложила у приградска насеља у седам београдских општина више од 1,2 милијарде динара.

– У претходном периоду, пре 2014. године, за четири године је уложено око 400 милиона динара, око сто милиона годишње. То значи да смо четири пута повећали улагање у приградске општине јер наша политика је да сви Београђани, без обзира на то да ли живе овде у Скели, Стублинама, Рипњу морају да имају канализацију, водовод, пут и јавни превоз. Управо зато, ово је одбар пример како можемо да радимо заједно, да са грађанима и Општином Обреновац решавамо проблеме и учинимо све да град буде боље место за живот – рекао је Весић, који је захвалио председнику општине Чучковићу на упорности да се решавају проблеми становника ове општине.

Мирослав Чучковић подсетио је да је јуче завршен пројекат топлификације у насељу Стара Тамнава, где је 45 домаћинстава добило грејање.

– Након завршетка изградње канализације и топлификације, нови асфалт добиће свих 1.800 метара пута кроз ово насеље. Општина Обреновац има план да до 2020. године, из месеца у месец, шири канализациону мрежу како би септичке јаме постале прошлост за становнике ове општине – рекао је Чучковић.

Директор обреновачког водовода Бранко Матић рекао је да ово предузеће гради и секундарну мрежу у насељима Уровци и Кртинска за које је пре два месеца добијена грађевинска дозвола и у следећој години ће се тај пројекат наставити.

У име грађана Месне заједнице Шљивице, Весна Тодоровић захвалила је свима који су учествовали у реализацији овог пројекта и додала да се надају да ће се са оваквим активностима које побољшавају живот грађана наставити и убудуће.