У Градској општини Обреновац данас је одржана седница Штаба за ванредне ситуације и седница Штаба зимске службе. Седницом је председавао председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић. Разлог заказивања седнице припрема за предстојећи зимски период и рад стручно оперативних тимова зимске службе.

– Данас смо водили разговоре на тему спремности јавних предузећа и свих субјеката који учествују  у пословима зимске службе, оно што је охрабрујуће јесте да су сви изјавили да су потпуно спремни. Током године створили смо услове да се Обреновац мнного боље брани од потенцијалних опасности. Најављена су два периода повећаних снежних падавина око 19. децембра и у периоду од 29. децембра, Обреновац може да одговори овим изазовима, новим машинама и механизацијом – казао је заменик председника Градске општине Обреновац, Миодраг Митровић.
Овом приликом председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић најавио је куповину новог ватрогасног возила за станицу у Обреновцу, која ће бити донирана од стране ЕПС-а. Чучковић је додао да ће на ватрогасном дому бити саниран и кров који је у јако лошем стању.
Јавно предуће за изградњу Обреновца ове године као и претходних година је већ кренуло у припрему за све оно што је потребно да би зиму дочекана како треба. Почетком јесени извођени су сви потребни радови како у току снежних периода не би било застоја у обављању свих делатности.
– На седници је договорена сарадња као и претходних година са свим саветима месних заједница. У случају већих падавина, домаћини по селима са већим машинама помоћи ће рад зимске службе. Надам се да као и претходних година, нећемо имати вечих проблема – истакао је помоћник председника Градске општине Обреновац Радован Манојловић.
На састанку је усвојен годишњи план активности за 2018. годину.
 
Без прекида испоручујемо топлотну енергију корисницима од почетка зимске сезоне. Температуре у домовима грађана су одличне, немамо рекламација. За зимски период смо спремни да одговоримо на све захтеве. Пријава кварова може се пријавити у току 24 часа – рекао је директор ЈКП “Топловод” Борис Ивковић.
Директор Јавног комуналног предузећа Зоран Лапчевић подсетио је да што се тиче механизације оно што представља капацитет предузећа стављено је на располагање тиму Градске општине Обреновац. У зависности од потребе на терену ангажују се људи и механизација.