У току су радови на чишћењу канала К2 у Звечкој. Екипе и механизација предузећа “Београдводе” су на терену и уредиће око 4 км канала који пролази кроз ово село. Радови ће се одвијати од црпне станице Купинац на Бресци до стадиона ФК “Будућност”. Овом приликом надлежни су позвали грађане да не избацују смеће у канале и најавили оштрију казнену политику за оне који то чине.

Дејан Камбер, саветник председника ГО Обреновац казао је да су радови у Звечкој настављени након што је завршено чишћење Старе Тамнаве у централној градској зони. Он је рекао да ће радови у Звечкој трајати до краја године и да ће се од јануара радити на припреми документације како би нови километри каналске мреже били очишћени и у наредној години. Камбер је нагалсио да је током 2017. године очишћено више од 80 км каналске мреже у Обреновцу.

Председник савета месне заједнице Звечка, Петар Лалић подсетио је да канал у улици Браће Лазића годинама био запуштен и нагласио да су ови радови итекако значајни за мештане. Он је овом приликом апеловао на суграђане да не бацају отпад како би канали остали уређени.

– Тачно се на појединим местима види како је проточност мања, проток воде до сада је био потпуно спречен. Морамо да стално радимо на превенцији, имамо 350 км канала и машина не сме да се гаси. Она мора за четири године поново да дође овде у Звечку, након што обиђе цео Обреновац. Уводи се и казнена политика од првог јануара, где ће лице које буде ухваћено да баца смеће у канал, бити кажњено са 50 000 динара, док ће лице које услика прекршиоца бити награђено са 5000 динара – истакао је председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић.