Представа Мотори, прича је која говори о двојици тинејџера који украденим мотором прегазе своју вршњакињу, значи једна од ретких представа која је у прошлој сезони изашла у Београдским позориштима и која је наменски прављена управо за средњошколце.

– Има много представа које би они могли да гледају, на које одлазе са школама и мислим да је ово једна од ретких представа која је наменски за њих рађена , која говори о неким актуелним темама на њима прихватљив начин и управо нам је циљ да пошаљемо врло поучну поруку о безбедности у саобраћају. – Патрик Лазић, редитељ ове представе.

Ово је још једна акција коју је комисија за безбедност у саобраћају организовала са Градским сектретаријатом за саобраћај.

„Реч је о едукативној представи којом обухватамо групацију узраста треће и четрте године средње школе и оно што је њима најбитније као будућим возачима, моћи ће да чују у овој представи, пре свега везанмо за превенцију. У овој години смо имали значајан број акција, пре свега за ученике основних школа, за ђаке прваке као наше најмлађе учеснике у саобраћају, за бициклисте, пешаке, возаче моторних возила и трактора, а са овом овде темом заокружујемо цело причу. Статистички иза нас имамо, када гледамо биланс о учесницима саобраћајних незгода, најуспешнију годину. Када кажем најуспешнију мислим да смо имали значајно смањен број саобраћајних незгода на територији наше ГО, а оно на шта смо посебно поносни јесте чињеница да у послењих 18 месеци ни једно дете школског узраста није било учесник саобраћајних незгода” – рекао је Мирко Вранешевић, председник комисије за саобраћај ГО Обреновац.