Повезивање сеоских месних заједница мрежом путева настављено је асфалтирањем саобраћајнице између Дрена, Ушћа и Орашца. Деоница између Дрена и Ушћа дуга је 2360 метара, широка 4 метра  и оцењена је као саобраћајница од великог значаја.

Становници овог краја више година уназад су слали захтеве надлежнима да се реши проблем овог пута.  Међутим, финансијски услови створени су крајем овог лета.

– Овај пут је дугогодишња жеља житеља Дрена и Ушћа. Значајан је због тога што спаја регионални пут Р101 са магистралним путем М19, тако да није битан само за становнике овог краја него и за становнике целе општине. До сад смо га радили парцијално, по 200, 300 метара, зависно од тога колико је која месна заједница предлагала у својим предлозима програма рада и то је било прилично неуспешно. Почетком године нисмо били сигурни да ћемо обезбедити новчана средства за овај пут, али у августу је ребалансом буџета направљен механизам да новац утрошимо за овај и остале путеве тако да сад имамо прилику да завршимо ових 2400 метара пута – рекао је председник општине Жељко Јоветић.

Због свакодневних послова становници Дрена и Ушћа упућени су једни на друге.

– Мештанима Дрена овај пут јако значи због млина на Ушћу, а на овај начин постао је краћи пут од Дрена до Дебрца и до прве пумпе за 14 километара. Ушћанима је ова деоница значајна  јер скраћује пут до централне цркве у Дрену – објаснио је Ненад Миросављевић, одборник у обреновачкој Скупштини.

Нову мрежу путева добили су и житељи Месне заједнице Јасенак.

– Урадили смо прво деоницу пута од 650 метара дужине, који спаја два локална пута, пут за школу у Јасенку и Сенића крај. Затим Вински пут дужине 160 метара који у перспективи може да буде веома значајан јер може спојити Вранић и Баричку реку. У овој месној заједници је урађен и пут који повезује Јасенак, Мислођин и Барич укупне дужине око 1700 метара – изјавио је директор ЈП за изградњу Обреновца Светозар Добрашиновић.

Према речима председника општине Жељка Јоветића и у будућем прављењу плана асфалтирања поштоваће се приоритети у месним заједницама.

– Наша политика је да поштујемо предлоге месних заједница и то ћемо радити и убудуће. У Јасенку је реч о путу од 1700 метара који спаја Јасенак и Барич и омогућава љидима да за 6 километара скрате пут до Београда. Путеви који имају већи значај, односно они који спајају месне заједнице ће нам бити приоритет у следећој години – рекао је председник општине.

У зависности од интересовања у поменутим месним заједницама постоји чак и могућност успостављања одговарајућих Ластиних аутобуских линија.