Више од 400 такмичара окупило се у обреновачком Спортско културном центру на манифестацији ‘Трофеј Обреновца’ у каратеу која се у Обреновцу одржава 28. пут, а под покровитељством Градске општине Обреновац.

 Обреновац је познат као град спорта, али и као град у ком свако дете има плаћену чланарину за сваки спорт који пожели. Малишани који су се определили да се баве каратеом били су у прилици да демонстрирају своје вештине на манифестацији “Карате Трофеј Обреновца”.
Осим појединачних на турниру је било и око 40 екипних такмичења што је пратио најквалитетнији судијски састав.
“Манифестацију “Трофеј Обреновца” подржава Градска општина Обреновац као манифестацију од значаја у сарадњи са Карате клубом Раднички. Тридесет година традиције је нешто што је стварно респект и морам да се захвалим, пре свега, свим такмичарима који су дошли у оволиком броју, заједно са својим родитељима и осталим гостима. И поред тешких временских услова на коловозима преко 400 такмичара је узело учешће на данашњем трофеју, преко 40 екипа и оно што је суштина данас да неће бити неког посебног победника, да је данашњи дан велика промоција спорта, велика промоција каратеа у Обреновцу и јако нам је драго што у Обреновцу постоји велика експанзија када су у питању борилачки спортови што доказују резултати свих наших такмичара, како на интернационалној сцени, тако и на домаћој.” – рекао је Милош Станковић, председник Комисије за спорт ГО Обреновац.
 На турниру су учествовале скоро све узрасне категорије – полетарци, пионири, наде, кадети, јуниори и млађи сениори. Они су се такмичили појединачно и екипно у катама и борбама. Најуспешнијим учесницима уручени су пехари и медаље.