Данас је потписан уговор између Јавног предузећа Пословни простор ”Обреновац” и фирме ”Лидер про” о инвестирању и издавању објекта спа центра. Уговор су потписали Петар Петровић директор Јавног предузећа Пословни простор и Предраг Поповић из фирме ”Лидер про”. У објекту спа центра ће бити отворен медицинско рекреативни центар на преко 1000 метара квадратних.

Инвеститор Предраг Поповић је објаснио да им је намера да објекат спа центра приведу намени уз улагање значајне количине новчаних средстава.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је поздравио уважене госте и инвеститоре и рекао да је данас важан дан за Обреновац с обзиром да су потписана два важна уговора за будућност Обреновца.

– Данас је на ТЕНТ А потписан уговор са владом Јапана о реализацији пројекта одсумпоравања димних гасова. Такође, захваљујући господину Грчићу имамо потписивање уговора са инвеститорима који су спремни да уложе огромну количину новца у наш објекат спа центра који је неколико година стајао без улагања. Нови медицинско рекреативни центар у који ће бити уложено више милиона евра, биће простор у коме ће многи Обреновчани моћи да се запосле, али ће бити простор чије ће услуге привлачити кориснике са стране – казао је Чучковић и додао да ће објекат остати у државном власништву а да ће инвеститори плаћати закупнину. Он је истакао да Градска општина Обреновац има уговорну обавезу да изгради приступне саобраћајнице и паркинг простор и додао да се нада да ће на лето објекат бити свечано отворен.

 

– Преко пута овог простора ће бити изграђен тржни центар и сигуран сам да ћемо у низу инвестиционих пројеката успети да завршимо овај циклус и са добијањем инвеститора за Хотел ”Обреновац” како би улаз у град био по угледу на све европске градове. Данас сан постаје јава, a ми, као грађани Обреновца, можемо ово сматрати заједничким успехом – додао је Чучковић и изразио захвалност свима који су учествовали у пројекту, а посебно инвеститорима што су одабрали Обреновац и обећао им да ће Обреновац бити добар домаћин.

Предраг Јовановић, члан већа Градске општине Обреновац је истакао да је данас успешан дан за привреду Обреновца.

– Решавамо проблем из прошлости који смо наследили и доводимо до краја пројекте који су давно започети. Јутрос је на ТЕНТ А потписан први од неколико уговора за пројекат одсумпоравања, а задовољни смо што смо од представника ”Мицубишија” који је главни извођач чули да ће више од 50 процената српских фирми учествовати у том пројекту – закључио је Јовановић и позвао све обреновачке привреднике да прате активности у вези тог пројекта.