Данас је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић са својим сарадницима обишао завршетак радова на изградњи водоводне мреже у улици Чеде Тодоровића у насељу Звечка. Нова водоводна линија је пречника Ø 90 у дужини од 3,3 километра, а изграђена је у рекордном року.

Директор Јавног предузећа Водовод и канализација ”Обреновац” Бранко Матић је казао да су радови започети 13. октобра и да је већ извршено прво прикључење. Он је замолио мештане на овом подручју да што пре поднесу захтеве за прикључење на мрежу и истакао да је од документације неопходно доставити копију плана парцеле, лист непокретности и грађевинску дозволу или потврду о легализацији. Матић је подсетио да то предузеће даје могућност плаћања на 12 месечних рата.

Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац се у разговору са мештанима осврнуо на проблеме које су имали са питком водом и нагласио да су неправедно били запостављени. Чучковић је додао да ће улица Чеде Тодоровића ускоро бити асфалтирана, али да неће бити спојена са Шабачким путем, како насеље не би било оптерећено теретним саобраћајем.

 

Председник Савета месне зајединце Звечка Петар Лалић је нагласио да се један по један план месне заједнице реализује.

– Ево, завршени су радови на водоводној мрежи, у октобру је постављена и јавна расвета, а ускоро очекујемо да почне и асфалтирање улице Чеде Тодоровића. Општина испуњава све захтеве месних заједница иако је децембар – рекао је Лалић изразавајући захвалност општини и најавио да ће ова улица добити и аутобуску линију на опште задовољство мештана.

Вукашин Ерић одборник у Скупштини Градске општине Обреновац је истакао да је данас значајан дан за Звечку.

– У овај крај годинама није улагано, међутим, данас се ставља до знања да не постоје грађани првог и другог реда, већ да смо сви битни – рекао је Ерић.