Јуче је у ПЦ “Ушће” у Београду отворен V Међународни сајам некретнина и инвестиција “BelRE 2010”. BelRE (скраћено од Belgrade Real Expo) је први и једини сајам некретнина и инвестиција у Србији и на простору еx-Југославије.

Првог дана сајма, на једном од панела учестововао је председник општине Обреновац Жељко Јоветић. Тема панела били су  Индустријски паркови и слободне зоне, а говорници су разговарали о следећим темама: Предности индустријских паркова, Ка бољој инвестиционој клими, Слободне зоне – атрактивно место за инвестиције, Success story – Industrial park Belgrade.

Модератор панела била је мр Гордана Хашимбеговић из Привредне коморе Србије, док су учесници, поред председника општине Обреновац, били Gunnar Mitterbauer, финансијски директор Lafarge Serbia, Бошко Томашевић, менаџер Commercial Brokerage Services, Colliers Int. Serbia, Милан Ранђеловић, представник града Ниша, Зоран Вучић, заменик директора Управе за слободне зоне Републике Србије и Александар Симоновић, директор маркетинга Слободне зоне Пирот.

Жељко Јоветић је представио Индустријску зону у Уровцима, као и план формирања Индустријске зоне Ушће-Скела. Током презентације наглашена је стратешка опредељеност општине Обреновац ка еколошки чистим технологијама и представљени су  пројекти из те области који су до сада реализовани (соларни колектори, соларни пуњач, уређаји за уштеду електричне енергије у јавој расвети).

BelRE окупља власнике земљишта, инвеститоре, консултанте, пројектанте, извођаче радова, инвестиционе фондове, банке, осигуравајуће компаније, кредитореи крајње кориснике, са циљем да се на једном месту сусретну сви учесници у регионалном тржишту некретнина, размене искуства, идеје, визије и започну нови заједнички пројекти.

Истовремено, овај сајам је прилика за представљање домаћих пројеката, компанија и услуга широј стручној јавности и промоцију актуелних инвестиционих потенцијала Србије и региона.
BelRE се већ три године представља на свим значајним сајмовима некретнина и инвестиција у Европи и Русији (MIPIM, Real Vienna, Expo Real, FDI, MREF) и сваке године привлачи све већу пажњу страних инвеститора и њихових саветника.
Са преко 90 излагача и 4500 посетилаца BelRE је постао најатрактивнији догађај на инвестиционом тржишту у региону.