У читаоници Библиотеке “Влада Аксентијевић” Обреновац, у понедељак 1. новембра 2010. године, са почетком у 19 часова, говориће један од најугледнијих српских лингвиста проф. др Милан Шипка.

Правописни речник српског језика, свакако је један од угаоних каменова  српског језика и српске културе. Обреновачка публика имаће посебно задовољство да  о овом делу и његовом значају говори један од наших најзначајнијих лингвиста, проф. др Милан Шипка.

Жири овогодишњег, 55. београдског сајма књига, којим је председавао писац Драган Великић, а чланови су били Ксенија Радуловић, драматург, професор универзитета и преводилац др Зоран Пауновић, новинарка Анђелка Цвијић и књижевница др Мирјана Ђурђевић, одлучио је да Издавачкој кући ПРОМЕТЕЈ из Новог Сада додели специјално признање за 2010. годину за ПРАВОПИСНИ РЕЧНИК СРПСКОГ ЈЕЗИКА СА ПРАВОПИСНО- ГРАМАТИЧКИМ САВЕТНИКОМ, проф. др Милана Шипке.
“Ово капитално дело својом вредношћу у контексту српске културе излази из оквира уобичајених стандарда жирирања и посебним местом издваја се из овогодишње продукције српског издаваштва…” речи су председника жирија, Драгана Великића, којима је пропратио доделу престижног, специјалног признања Издавачкој кући ПРОМЕТЕЈ.