У оквиру манифестације “Београдизација Београда” ученици из Стублина и Грабовца данас ће посетити Сајам књига у Београду. Пројекат “Београдизација Београда”, који за циљ има очување идентитета и културног наслеђа главног града, први пут је одржана у јулу ове године и од тада се организује сваке последње суботе у месецу. 
Октобарска Београдизација Београда понудиће помоћ најстаријим суграђанима на Каленић пијаци, Бајлонијевој, Зеленом венцу и Палилулској пијаци да однесу цегере до куће.
Организаована је и посета деце из Обреновца, Барајева и Гроцке Сајму књига, а млади уметници ће додати нове боје преко непримерених графита код споменика „Вечна ватра” на Ушћу. У Хали 4 Београдског сајма биће одржан и концерт ансамбла „Душан Сковран”.

Циљ пројекта је пропагирање правих београдских вредности.

 У оквиру октобарске “Београдизације Београда”  организаована је посета ученика из Обреновца Сајму књига. За ученике из Стублина и Грабовца обезбеђен је бесплатан превоз, посета Сајму књига и чланство у градској библиотеци. 

– Ова акција је цео акције “Београдизација Београда” која има за циљ афирмисање свих вредности које Београд има. То су људи, догађаји, културно историјски споменици и њихова афирмација у циљу да се све те вредности очувају. И Грабовац и Стублине су део Београда и ово је прилика да се деца из ових места упознају са културном понудом града Београда. Данас је то посета београдском Сајму књига. Лепо је кад правите путеве по селима, али кад тим путевима пролазе аутобуси који бесплатно превозе децу и одвозе их на Сајам, онда је то комплетно задовољство – рекао је председник општине Обреновац  Жељко Јоветић.