Из општинског буџета ове године по обреновачким месним заједницама асфалтирани су путеви у укупној дужини од око 30 километара. И ове године највише средстава је уложено за асфалтирање путева у највећем обреновачком селу, месној заједници Грабовац.
– На територији целе општине је асфалтирано 30 километара путева до данас. Поправљају се путеви који су оштећени у поплавама и ребалансом је обезбеђено још средстава за додатне путеве по свим месним заједницама. Налазимо се у Грабовцу где је урађено десет путева, што у целој месној заједници износи око 4, 7 километара. Наравно да Грабовац мора да буде приоритет и сада и следеће године јер он има 10 км2 и највећа је месна заједница – изјавио је председник општине Обреновац Жељко Јоветић.

Планом и програмом за ову годину у месној заједници Грабовац асфалтирани су путеви у укупној дужини од 4700 метара. Највише путева асфалтирано је у такозваном Виданском крају и висинском делу села, а асфалтиран је и Михајловића пут у укупној дужини од 1100 метара.
У питању је алтернативни пут који повезује Видански крај са Грабовцем, без потребе да се излази на бањански пут. Овај пут умногоме скраћује релацију између доњег краја Грабовца и села као што су Дрен и Орашац.

Значајна средства за асфалтирање ове године уложена су и у месну заједницу Звечка.

– Звечка је такође велика месна заједница у коју је улагано од почетка године. Сад смо ушли у јесење радове, уведен је извођач и сад је урађено 1300 метара пута заједно са пружним прелазом преко пруге Лазаревац-Обреновац – рекао је председник општине.

Овог месеца у најудаљенијем делу села урађена је окретница, а асфалтиран је и пут у дужини од 550 метара. Пут је стратешки веома битан за Звечку, јер је то један од најудаљенијих делова Звечке који ће бити повезан са аутобуском линијом.

Послови асфалтирања путева по обреновачким месним заједницама биће настављени и у наредном периоду. Према плану општине Обреновац и ЈП за изградњу је да до краја године буду асфалтирани путни правци у укупној дужини од још 10 километара.