Група младих окупљена око инфо центра Канцеларије за младе општине Обреновац уз подршку Центра за права детета, немачке организације ГТЗ и Министарства омладине и спорта Републике Србије завршила је рад на првом броју информативног билтена за младе “Обавештајац”.  Билтен ће излазити четири пута годишње са циљем побољшања информисаности младих људи у Обреновцу и оснаживања да активно учествују у креирању инфо сервиса.

 

Мини редакцију “Обавештајца” чине: главна и одговорна уредница Маја Иванковић, уредница Драгана Белановић, асистент уреднице Срђан Ранковић, арт директор Бојан Грујић и лекторка Тања Богићевић.

За чланове редакције је у мају је организован семинар “Учешће младих у креирању информатора за младе”. Семинар се састојао из два модула. Током првог дела учесници су научили основне ствари о прикупљању и пласирању информација, новинарским жанровима, писању вести и стилу писања. Други део је био посвећен прелому текста, стилистици и хронолошком утврђивању израде информатора.

Бесплатан примерак можете пронаћи у Канцеларији за младе, средњим школама, аутобуској станици Ласта , обреновачким кафићима или га преузети са линка испод.