Председник општине Обреновац Жељко Јоветић састао се са победницима првог обреновачког “OPEN AIR” фестивала, члановима бенда “У змајевом гнезду”. Председник општине је том приликом подсетио да је идеја овог фестивала била да афирмише младе ауторске бендове из Обреновца тако што ће им омогућити да наступају на великој бини пред великим бројем људи.

– Ми би волели да будемо препознати као општина која даје шансу младим људима. Није важно да ли је то за реализацију пројекта соларног пуњача или је то шанса за младе људе који се баве музиком, у сваком случају жеља нам је да их афирмишемо у ономе у чему су они најбољи. Овим фестивалом смо наставили традицију обреновачких концерата, али смо хтели и да додамо нешто ново и употпунимо њихов смисао. Сама идеја је потекла од младих људи и жеља нам је да овај фестивал постане традиционалан – рекао је председник општине Жељко Јоветић.

Од 12 пријављених бендова на фестивалу је наступило 7, а према одлуци жирија награду од 50.000 динара највише је заслужио бенд “У змајевом гнезду”.

– Награда ће бити потрошена на опрему и на снимање неког квалитетног демо снимка који ће касније моћи да се искористи за издавање албума – рекао је вођа овог обреновачког бенда Војислав Теофиловић.

Бенд постоји од 2008. године и има пет чланова. Овај панк рок састав је до сада свирао по београдским клупским свиркама.

Општина Обреновац ће наставити да промовише младе ауторске саставе. Управо зато опредељена су средства за опремање музичког студија који ће бесплатно моћи да користе сви млади обреновачки бендови.

– Општина је определила око 700.000 динара за опремање и адаптацију простора који се налази у Дому културе. Наша основна порука је да Дом културе желимо да приближимо младима, односно да тамо не буду канцеларије у којима ће само неко да ради, већ да за младе освајамо простор по простор. Студио ће бити у Дому културе, у дому је и Канцеларија за младе што показује да покушавамо да прилагодимо Дом културе потребама младих – појаснио је председник општине.

Очекује се да музички студио буде опремљен до краја године.