У понедељак, 30. марта, USAID-ов програм економске сигурности потписао је  Споразум о сарадњи са општином Обреновац у циљу јачања капацитета  локалне Канцеларија за младе који ће се бавити питањима запошљавања младих у области предузетништва.

Споразум су потписали г. Мајкл Пилсбери, Директор  USAID-овог програма економске сигурности и председниик општине Обреновац г. Жељко Јоветић, као домаћн скупа.
Потписивање овог документа између  USAID-а и општине Обреновац подразумева дефинисање сарадње и подршке Канцеларији за младе.  USAID је посвећен развоју младих и у том циљу реализује активности које ће бити комплементарне са Националном стратегијом за младе и Акционим планом које је израдило Министарство, а усвојила Влада Србије прошле године.  Ова подршка је формализована и Споразумом који су потписали амбасадор САД у Србији Камерон Мантер и министарка за омладину и спорт Снежана Самарџић-Марковић у фебруару ове године. Циљ заједничких напора је унапређење предузетничких и тржишних вештина и знања младих, како би били успешнији на тржишту рада или као власници својих компанија.


потписивање Споразума

Многи средњошколци и студенти у Србији немају могућност да кроз редовну наставу стекну практичне вештине које се данас траже на тржишту рада. УСАИД-ов програм економске сигурности омогућава усавршавање младих помажући им да стекну посебна знања и вештине које траже послодавци, кроз програм Достигнућа младих и других образовних програма којима се јача омладинско предузетништво. Ове активности су у складу са приоритетима Националне стратегије за младе, а то су: запошљавање младих, самозапошљавање и омладинско предузетништво.


у Канцеларији за младе