Заменик председника градске општине Обреновац дана 14.11.2017. године, на основу члана 50 и 52. Статута градске општине Обреновац („Сл. лист града Београда“ бр.19/14 – пречишћен текст и 73/14), Локалног акционог плана за младе  VII-01 бр. 020-157 од  29.12.2015. године, на предлог Савета за младе од 14.11.2017. године, по претходно прибављеном мишљењу Већа градске општине Обреновац, на седници одржаној дана 14.11.2017. године, расписује

 

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПОХАЂАЊЕ  БЕСПЛАТНОГ КУРСА ПРОГРАМИРАЊА ЗА ПРОГРАМСКИ ЈЕЗИК JAVA

 

 

  1. Предмет позива и право учешћа

Предмет јавног позива је похађање бесплатног курса програмирања за програмски језик JAVA, за грађане из категорије младих који имају од 18 до 30 година живота.

Пријаву на овај позив могу поднети грађани који су незапослени, имају од 18 до 30 година живота, завршену средњу школу и пребивалиште  на територији градске општине Обреновац.

Овај курс је специјално осмишљен наставни програм за оне који поседују познавање основног рада на рачунару. Циљ курса  је да се грађанима из категорије младих,  пружи шанса да стицањем дипломе о завршеном курсу  програмирања унапреде своја знања и способности и тако повећају могућност  добијање посла у области информационих технологија, односно да започну каријеру у IT-у.

2. Услови:

  1. Незапослена лица која имају од 18 до 30 година живота
  2. Лица која су завршила средњу школу и поседују познавање основног рада на рачунару
  3. Пребивалиште на територији градске општине Обреновац

Максималан број полазника  за похађање бесплатног курса програмирања за програмски језик JAVA је 30. У обзир долазе само кандидати који су озбиљни у намери да науче вештине програмирања и примењују их у даљем раду и који су у могућности да редовно похађају часове курса. Кандидати ће полагати иницијални тест за избор полазника курса. Уколико више кандидата оствари једнак број поена, предност ће имати они који се на евиденцији Националне службе за запошљавање воде као незапослена лице I категорије.

3. Документација за пријављивање

Документација која се обавезно доставља приликом пријављивања на јавни позив је:

  1. Образац пријаве на јавни позив
  2. Фотокопија личне карте
  3. Уверење Националне службе за запошљавање, Филијала Обреновац о незапослености
  4. Фотокопија сведочанства о завршеној средњој школи

4. Одлука о избору

Савет за младе ће донети одлуку о избору полазника, који испуњавају услове позива, на основу резултата иницијалног теста.

  1. Рок за подношење пријаве и начин пријављивања

Пријаве предати на писарницу градске општине Обреновац или  слати на адресу Вука Караџића 74, Управа градске општине Обреновац, Одељење за привреду и развој са назнаком “ЈАВНИ ПОЗИВ  ЗА ПОХАЂАЊЕ  БЕСПЛАТНОГ КУРСА ПРОГРАМИРАЊА ЗА ПРОГРАМСКИ ЈЕЗИК JAVA“.

*Образац пријаве можете преузети овде.

Крајњи рок за достављање пријаве из овог јавног позива истиче закључно са 30.новембром 2017. године.

Све информације у вези са овим јавним позивом могу се добити на телефон 011/8728-038 и 064/8322-195.