После једномесечног боравка у САД, тридесеторо ученика, међу којима је и четворо из Обреновца, је са својих пет пратилаца допутовало у Србију.
Овогодишњи Програм за младе лидере у Србији имао је укупно 67 учесника из  Кикинде, Зрењанина, Блаца, Сокобање, Смедерева, али и општина Савски Венац, Обреновац и Палилула.

Програм размене ученика са САД намењен је средњошколцима и одраслима који са њима раде, а одвија се под геслом: “Иди и види – врати се и подели”.

Учесници овогодишњег SYLP-a имали су прилике да се упознају са америчким школством и кутуром, али и да покажу своја знања и способности у разним тематским пројектима. Захваљујући резултатима које су постигли, додељена им је финансијска и логистичка помоћ, како би сличне акције могли да спроведу у својим локалним заједницама у Србији. У томе ће им помоћи Канцеларије за младе и школе са циљем да заједно укажу на проблеме са којма се млади свакодневно сусрећу.

Канцеларија за младе Градске општине Обреновац у партнерству са Грађанским иницијативама успешно реализују SYLP већ другу годину за редом, уз подршку организације World Learning из Вашингтона. Програм финансира Одељење за образовање и културу  U.S. State Department-a и спроводи се уз подршку Амбасаде САД у Београду.