У четвртак, 14. октобра, у 12:00 часова на градском тргу у Обреновцу биће постављен први јавни соларни пуњач за мобилне телефоне. То је први соларни пуњач такве врсте у Србији.

Историја је 14. октобра видела много револуционарних догађаја који су мењали свет и чинили га бољим местом. Први фото филм, први видео запис, прво летење брзином већом од звука, први “live” пренос са свемирске летелице са људском посадом, прво трчање на 100 метара за мање од 10 секунди…

У четвртак ће Strawberry energy, група храбрих младих људи, одлучна у жељи да уради нешто што ће свет бар мало учинити бољим местом, представити свој најновији изум: Strawberry Tree.

Strawberry Tree је самостални соларни систем, место за кратак предах на прометним локацијама на коме се људи могу дружити и проводити време заједно док допуњују батерије својих мобилних телефона или музичких уређаја.

Будући да је мобилна телефонија данас једна од најбрже растућих индустрија у свету, потреба за допуњавањем батерија мобилних телефона (и осталих преносивих уређаја) постоји као реална потреба људи.

Соларни пуњач мобилних телефона за употребу на јавним местима има за циљ да коришћењем енергије добијене од Сунца понуди корисницима бесплатно допуњавање батерије мобилних телефона, и то онда када им је најпотребније, то јест када су ван кућа а батерија им је на измаку.
Идеја је да се на јединствен начин, коришћењем обновљивих извора енергије нуди непосредна помоћ људима. Тиме се они на најефикаснији начин упознају са погодностима обновљивих извора енергије  и на тај начин се разбија заблуда да је њихово коришћење и даље сувише апстрактно за просечног човека и да он не може имати директну корист од њих.  

Реализацију овог пројекта подржали су Градска општина Обреновац, ENEL и Агенција за енергетску ефикасност.