Градска општина Обреновац у 2017. години покренула је иницијативу која је предата Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде, која се тиче проблема пољопривредника са сушом. Канцеларија за пољопривреду Градске општине Обреновац покренула је нови програм ове године, према коме су пољопривредници добили подстицај у виду бескаматних кредита, како би уз помоћ тих средстава осигурали усеве од суше.

 Члан Већа Градске општине Обреновац, Александар Богићевић казао је да се директна помоћ пољопривредницима огледа кроз изградњу нових система за наводњавање.
– У првој фази, 60 домаћинстава добиће бушотину коју ће користити за наводњавање. Издвојили смо 38000 динара по бушотини, док смо оставили пољопривредницима да у договору са извођачем радова коригују бушотине према сопственим потребама, уз доплату. Идуће године настављамо са овим програмима, имали смо велики број заинтересованих ове године, нажалост велика суша је утицала на то. Желимо конкретним активностима да помогнемо нашим пољопривредницима – нагласио је Богићевић.
Помоћ од Градске општине Обреновац могу користити само регистрована пољопривредна газдинства, која морају да имају системе за наводњавање, тачније цеви и пупме.
Заменик председника општине Обреновац, Миодраг Митровић рекао је да су и у наредним годинама очекиване суше и да општина жели на овај начин да помогне свим пољопривредницима. Он је најавио наставак активности и наредне године. Митровић је овом приликом позвао пољопривреднике да и сами улажу у системе за наводњавање.
Слободан Добросављевић, пољопривредник из Пиромана, има 17 хектара у власништву и конкурисао је на позив општине Обреновац ове године.
– Пријавио сам се на конкурс, доста ми значи ова инвестиција. На овај начин решавам проблеме које имам са сушом. Градска општина Обреновац имала је слуха за наше проблеме, радује ме што је и председник општине дошао да обиђе радове и велику захвалност дугујем руководству општине Обреновац – истакао је Добросављевић.