Програм који је актуелан од 2012. године наставља се и у новој школској години. Пројекат ,,Асистент у настави” пружа прилику свим школованим професорима физичке културе да часове држе деци од првог до четвртог разреда. 

Милош Станковић, члан Већа Градске општине Обреновац рекао је да се подршка професорима физичке културе огледа кроз овај програм. Он је истакао значај пројекта пошто се деци одмах на почетку школовања истиче значај бављења спортом. Станковић је рекао да овај програм доприноси здрављу деце али и квалитетнијој настави у целом школском систему.
Младен Теофиловић који је ове године први пут укључен у програм истакао је значај који деца имају уз помоћ стручног лица за физичку културу. Он се овом приликом захвалио општини Обреновац и казао да активност представља праву прилику да сви школовани наставници физичке културе добију посао.
Директорка ,,Прве Обреновачке” Основне школе,  Милена Ергарац подсетила је да је та школа већ пет година укључена у програм који је јединствен у Србији и рекла да се на овај начин пружа подршка свим учитељима, пошто се на квалитетнији начин одржавају часови са децом.
Пројекат се финансира од стране Градске општине Обреновац и укупно 4 основне школа са територије општине Обреновац укључене су у овај програм. Асистенти са децом раде у Првој обреновачкој основној школи, ОШ Јефимија, ОШ Живојин Перић у Стублинама као и у Основној школи Јован Јовановић Змај.