Канцеларија за младе општине Обреновац у сарадњи са Фондацијом Ана и Владе Дивац и Фондацијом за младе Обреновца, уз подршку Балканског фонда за демократију, Грађанских иницијатива и “Youth Build” Србија програма, реализује овогодишњи програм “Омладински фонд”, чији је циљ да се повећа учешће младих у процесима локалног развоја кроз доделу бесповратних новчаних средстава пројектима и идејама које сами покрећу и воде млади.  

Након јавног позива за чланове одбора, јуче су у просторијама Канцеларије за младе, одржани интервјуи са 20 кандидата за чланове одбора  „Омладинског фонда”.

Након интервјуа изабрано је шест младих лидера који ће управљати „Омладинским фондом ” у општини Обреновац, од којих су два стара члана из прошлогодишњег одбора.
Њихова улога биће, да на основу дефинисаних приоритета и потреба младих, управљају програмом „Омладински фонд” који укључује и одлучивање о финансирању и подршци формалних и неформалних група младих у Обреновцу.

Пројекат „Омладински фонд” се у општини Обреновац реализује од 2010. године, сарадња са Фондацијом „Ана и Владе Дивац” започела је у јуну 2013. године, док се од ове године у фонд укључила и Фондација за младе Обреновац.  Градска општина Обреновац ће ове године у фонд уложити 600.000 динара, Фондација „Ана и Владе Дивац” 3 600 долара, док ће Фондација за младе уложити 3 000 долара, па ће укупан буџет за локалне иницијативе које ће се реализовати у овој години у Обреновцу бити више од милион динара.

Изабрани кандидати проћи ће тренинг за управљање програмом на Копаонику, а након тога их чека промоција конкурса за омладинске иницијативе, подршка око пријава, одабир иницијатива које ће бити подржане и праћење реализације.

Изабрани чланови одбора „Омладинског фонда”:

1. Зорана Степић
2. Маја Савић
3. Милош Стојадиновић
4. Бора Бугарски
5. Ања Деспотовић
6. Петар Динчић