Шесту годину заредом одгајивачи ситних животиња представљају у Обреновцу најлепше примерке. Изложба ће бити отворена на простору сточне пијаце 05.10- 08.10. 2017. године. Очекује се преко 600 експоната из свих градова Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине и Румуније.
Школарци су имали прилику да посете изложбу, сви заинтересовани грађани у наредна три дана могу посетити изложбу ситних животиња.
Ученици Пољопривредно-хемијске школе у Обреновцу имали су данас час практичне наставе и пружена им је прилика да на лицу места виде и ближе се упознају са различитим врстама ситних животиња.

Александар Богићевић, члан Већа Градске општине Обреновац рекао је да са обзиром да је прошле године било 350 експоната ове године 600 што све говори. Морам да похвалим рад удружења за заштиту животиња 2011, господина Раку који је и председник државног удружења Србије на оваквом раду и пожртвовању. Ми ћемо као општина, као и што друге манифестације помажемо, тако да помогнемо још више ову изложбу. Надамо се још већем броју експоната. Обреновац је град који је познат по живинарству, по коњарству и гледаћемо да све те пољопривредне реоне покријемо и надам се да ћемо одржати ту традицију и да ће ове изложбе из године у годину бити све боље.

На територији Градске општине Обреновац постоји више од 30 активних одгајивача ситних животиња. У ситне животиње спадају кунићи, живина и украсни голубови.

Покровитељ изложбе је Градска општине Обреновац која је преко Комисије за пољопривреду пружила подршку у организацији овог догађаја.