У месној заједници Дражевац у Игњатовића крају данас су извођени радови на асфлатирању. Претходних неколико дана машине су биле широм општине Обреновац и асфалтиран је Станимировића крај у Конатицама као и деоница у месној заједници Баљевац. Машине ЈП ,,Путеви Београда” радиле су деоницу у Улици краља Александра Првог.

Директор Јавног предузећа за изградњу ,,Обреновац” Милан Марошанин казао је да се данашњим активностима завршава пола посла, тачније да је асфалтирано укупно 50 улица од 100 колико је планирано до краја године. Он је нагласио да се избори у Обреновцу неће одржати пре 2020. године и да су сви радови везани за то како би се суграђанима побољшао квалитет живота. Марошанин је додао да активности започете одмах на јесен и да ће трајати докле год временски услови то буду дозвољавали.
Почетком недеље машине ће радити у Мислођину.
Председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић рекао је да се испуњава обећање које је дато током радова на главном путу у Бачевици.
– Господин Драган Филиповић је тражио да се уради навоз и силазак са тог пута, као и сам пут до домаћинстава. Ми ћемо са ове локације ићи тамо. Наш интерес је да се са асфалтом дође до сваке куће и да никад више асфлат не буде политичка тема. Као пре 20 година када је долазио телефон или струја, ми желимо да ту врсту инфраструктуре скинемо са дневног реда. Зато сам сваки дан ту, сваки дан са радницима и машинама, пошто без тог притиска не би могли да завршимо тај посао. Ми већ две године не гасимо машине и то је модел по којем ћемо наставити да радимо – нагласио је Чучковић.
Председник Скупштине Градске општине Обреновац, Мирко Вранешевић, приликом обилса радова у Улици краља Александра Првог упутио је извињење свим суграђанима због саобраћајних гужви на овој деоници и замолио за стрпљење пошто ће саобраћајница ускоро добити нови изглед.
– Ово је само део радова, тренутно се изводи крпљење рупа и санација коловоза. У наредном периоду чекамо да се уради елаборат подземних инсталација, затворићемо комплетан саобраћај на овом делу. То ће проузроковати и промену режима саобраћаја за све аутобусе који возе ка Београду. У наредних неколико недеља урадићемо тај посао, искористићемо сваки леп дан да санирамо све проблеме које имамо на путевима. Наша инфраструктура је изузетно стара и неопходно је стално одржавати улице и градити нове путеве – казао је Вранешевић.