Градска општина Обреновац трећу годину заредом у сарадњи са Агенцијом за безбедност у саобраћају, организује поделу илустрованог часописа ,,Пажљивка” за све ђаке прваке. Кроз занимљив и интерактиван начин малишани уче основна правила у саобраћају.

Председник комисије за безбедност у саобраћају Градске општине Обреновац, Мирко Вранешевић рекао је да се учење кроз игру показало јако корисно и да у последње две године ниједно дете из основних школа није учествовало у саобраћајној несрећи на територији општине Обреновац.
– То јесте успех за нас али и подстрек да и даље наставимо да радимо и да са акцијима дајемо више доприноса. Заједно у сарадњи са саобраћајном полицијом чинимо све за нашу децу, како би избегли неке нежељене ситуације – истакао је Вранешевић.
Након поделе илустрованог часописа ученици су имала практичан час у саобраћају са представницима полиције.
Помоћник председника Градске општине Обреновац, Драган Блажић казао је да потписан протокол између Министарства унутрашњих послова и просвете према којем се врши едукација ученика који су четврти и шести разред.
– Ради се о превенцији насиља, штетном утицају дроге и алкохола, све оно што чека наше школарце и са чиме морају нажалост да се суочавају. Одлична сарадња између Министарства просвете са полицијском станицом значи да ће бити редовније контроле и обиласци основних и средњих школа. Инсистираћемо на безбедности ђака првака, пошто ништа није битније од тога да се деца безбедно врате кући – нагласио је Блажић.