Ученици, родитељи и наставници издвојеног одељења баричке школе у Малој Моштаници обележили су Светски дан без аутомобила под слоганом “Пробудимо се, природа нас зове”.  Они су у сарадњи са Јавним предузећем за заштиту и унапређење животне средине креативним програмом скренули пажњу на утицај моторног саобраћаја.

Програм је почео веселом еколошком поворком, а наставио се уз музичко-забавни програм, ликовне и новинарско-едукативне радионице, спортско–рекреативно-еколошки час и изложбу ликовних радова.

– 22. септембар је обележен на неколико локација у граду. Била је затворена главна улица, у којој је организована бициклистичка трка у спорој вожњи. Сада се налазимо у основној школи у Малој Моштаници где су ученици организовали програм за данашњи дан, а све се завршава презентацијом Студије утицаја саобраћаја на квалитет ваздуха у Обреновцу ЈП за заштиту и унапређење животне средине – изјавио је председник општине Обреновац Жељко Јоветић приликом јучерашње посете Малој Моштаници. 

Председник општине се том приликом осврнуо и на радове који су током лета обављени у овој школи.

– Ове године је у издвојеном одељењу ОШ “14. октобар” у Малој Моштаници урађена реконструкција дела крова, као и адаптација санитарних чворова. У матичној школи у Баричу урађени су радови на унутрашњем уређењу школе, тј. опремљен је простор за продужени боравак.

За ове радове у ове две школе из буџета Градске општине Обреновац издвојено је 3 милиона динара.