Канцеларије за младе општине Обреновца се крајем новембра прошле године укључила у нови круг Програма омладинских лидера у Србији: Serbia Youth Leadership Program – SYLP 2. Од 88 пријављених ученика/ца из Обреновца, 36 је прошло у други круг селекције. Након интервјуа одабрано је 15 ученика из, и прва група већ у априлу 2009. године путује у Сједињене Америчке Државе.
Списак ученика:

I размена – април 2009.
Вања Јовановић
Лазар Белић
Живка Станковић
Милош Марјановић
Јасмина Петровић
Ана Миљојковић
Александра Ђерић – adult

II размена – септембар 2009.
Ана Ћирић
Михаило Шкорић
Ивана Мишковић
Лука Живковић
Јелена Матић
Бојана Ашковић – adult

III размена – октобар 2009.
Милица Станисављевић
Ђорђе Јелесић
Ана Тешовић
Андријана Тркуља
Душко Крстић – adult

Милица Чолаковић – ALTERNATE

Након селекције

Одабрани учесници ће добити информационе материјале неколико недеља пре почетка програма у САД, да би се могли припремити за пут, за учеснике који буду примљени на Размену 1 биће организован дводневни оријентациони тренинг у Београду, у марту 2009. године.

Очекујемо да ће се учесници вратити кући са знањем, вештинама, новим идејама и ентузијазмом да у својим школама и у свом граду стварају позитивне промене. То између осталог подразумева припрему, иницирање и реализацију различитих локалних иницијатива од стране учесника програма, уз супервизију и менторство Канцеларије за младе. На јесен 2009. биће организована повратна седмодневна посета младих и одраслих из градова у САД који су као домаћини били укључени у програм како би се бившим учесницима у програму помогло да наставе даље са својим програмима у заједници.

Захваљујемо свима који су се одазвали и учествовали у селекционом процесу. Онима који нису прошли поручујемо да не одустану, а ученицима/цама који су прошли – ЧЕСТИТАМО!!!