ЈКП “Водовод и канализација” је на постројењу фабрике воде “Забрежје“ урадило нову хидрантску мрежу у циљу побољшања сигурности у противпожарном систему, као и поузданог и стабилног рада система хлорисања.

На изворишту “Вић баре” завршени су радови на санацији бунарских кућица, завршена је механичко– хемијска регенерација десет цевастих бунара, изведени су грађевински радови на изради четири шахте и избушена су и пуштенa у експлоатацију два цеваста бунара.

У току је јесењи ремонт цевастих бунара који подразумева замену пумпних агрегата са новим купљеним пумпним агрегатима и настављају се радови на замени далековода, као и радови на платоима око бунара и ограђивање бунара, што би подразумевало обезбеђивање прве зоне санитарне заштите. 

 

У току су и припремни радови за демонажу опреме на Пројсаг бунару како би се урадила предвиђена механичко–хемијска регенерација.

– На постројењу “Вић баре” има тридесет бунара, од којих је 21 у брањеном делу, а девет је у небрањеном делу. Овде се обављају послови постављања нових пумпи које би повећале издашност. Овде се, такође, може видети да је после више од двадесет година урађена реконструкција бунарских кућица, тако да су оне сада у бољем стању него што су биле. Такође се постављају и заштитне ограде око самих бунара, како би спречили неовлашћен прилаз бунарима и изворишту – објаснио је директор ЈКП “Водовод и канализација” Ненад Радојевић.

За водосистем ово значи да ће снабдевање бити безбедније. Из Буџетског фонда је за ове радове издвојено око пет милиона динара.