Више од 50 пољопривредника из Обреновца посетило је у току претходне недеље Међународни сајам пољопривреде у месту Боргиби, близу Малмеа. Градска општина Обреновац покрила је трошкове пута, боравка и посете сајму пољопривреде у Шведској 2017. године, са циљем упознавања и едукације са новим достигнућима у области пољопривредне производње и механизације. Традиционално, пету годину заредом организује се заједнички одлазак на ову манифестацију. У претходних неколико година, пољопривредници су посетили Верону, Париз, Лајпциг и Берлин. 

Пољопривредници из Обреновца истакли су значај одласка на Међународни сајам пошто на једном месту могу да се упознају са новим начинима и достигнућима у пољопривредној производњи и механизацији. Новина од ове године су и стручна предавања на којима су сви посетиоци могли да присуствују.

Члан Већа Градске општине Обреновац Александар Богићевић нагласио је да се оваквим активностима пољопривредници усавршавају и да се стичу услови за развој аграра у општини Обреновац.

– Пољопривредници се веома радују одласку на овакве сајмове и ми ћемо ову активност наставити и у наредним годинма. Значајно на овом сајму је било што су све машине могле да се виде у пракси, што до сада није био случај – казао је Богићевић.

Пољопривредници су у склопу посете имали и факултативне излете на фармама у Шведској, а посетили су и градове Праг, Копенхаген и Берлин.