Завршетком послова измештања водоводних и телефонских инсталација који су обављени у последњих  месец дана створили су се услови да се могу изводити радови на изградњи саобраћајнице на кружном току. 

 
– Претходних годину и по дана Градска општина Обреновац и Јавно предузеће за изградњу Обреновца су регулисали имовинске односе и радили на добијању грађевинске дозволе за израдњу овако великог објекта на територији општине Обреновац. Изградњом ове саобраћајнице имаћемо два уласка у град, ако рачунамо улаз који је реконструисан пре пар месеци. Ја сам сигуран да ће се на тај начин саобраћај у центру града растеретити, не у потпуности, јер на крају после ове фазе треба да уследи и прикључење на Ваљевски пут. Али и у овој фази ефекат ће бити огроман – рекао је председник општине Обреновац Жељко Јоветић.
 
Саобраћајница представља сложен градитељски захват са насипом према Тамнавској улици висине преко четири метра на тлу које нема велику носивост, што захтева додатне мере ојачања подлоге. 
– Овај објекат је поприлично сложен обзиром да смо морали да измештамо комплетну инфраструктуру која се налазила испод овог објекта. Све те послове смо успели да урадимо до сада и у овом моменту имамо чисту ситуацију и можемо да кренемо са радовима на самом објекту кружног тока – појаснио је Светозар Добрашиновић, директот ЈП за изградњу Обреновца. 
 
 
 
Послове око измештања инсталација који су обављени у последњих месец дана знатно је отежало и мочварно земљиште на ком лежи обилазница, као и читава Тамнавска улица. 
 
– На локацији градње кружног тока налазе се значајне инсталације које је било неопходно заштити или изместити како не би у току градње саобраћајнице биле оштећене. Водовод пречника 500 мм у делу испод насипа је замењен новим цевима, а уједно и реконструисана водоводна мрежа према хотелу “Обреновац” и базенима са цевоводом од 300 мм. Овај новоизграђени цевовод омогућава све услове да се излетиште Забран може са овог дела мреже прикључити на градски водовод. Магистрални водови телефонских инсталација су привремено заштићени, како се не би оштетили у фази извођења радова. У фази када буде завршен насип саобраћајнице као трајно решење извршиће се подизање ових инсталација на новоизграђени ниво насипа – објаснио је Жељко Јоветић.
 
Када је реч о значају кружног тока у саобраћајној мрежи Обреновца, отварањем новог правца преко Тамнавске улице, а касније и њеним спајањем са Ваљевским и Шабачким путем значајно ће се растеретити саобраћај у Обреновцу. 
 
– Успели смо квалитетно да урадимо целу Тамнавску улицу, надам се да ћемо и овај кружни ток урадити квалитетно, тако да Обреновац добије оно што заслужује, а то је једну улицу која ће да извуче саобраћај из самог центра града. Ми очекујемо, када се заврше четврта и пета фаза Тамнавске улице, да тешки саобраћај не пролази више кроз град и да људи који путују из Ваљева за Београд не морају да пролазе кроз сам центар Обреновца, тако да је то онај бенефит који Обреновац треба да добије изградњом једног овако важног објекта – казао је директор ЈП за изградњу.
 
Планирано је да радови на саобраћајници буду завршени у новембру, док ће четврта фаза изградње обилазнице око Обреновца отпочети 2011. године.  За ове послове из општинског буџета су издвојена средства у износу од 80 милиона динара.