ГРАДСКА ОПШТИНА ОБРЕНОВАЦ

објављује

Ј А В Н И   П О З И В

за доделу помоћи за завршетак обнове оштећених породичних стамбених објеката на територији градске општине Обреновац, која оштећења су настала као последица мајске поплаве из 2014. године 1.Додела помоћи по овом јавном позиву вршиће се из средстава буџета градске општине Обреновац за 2017. годину.

Помоћ је намењена за власнике породичних стамбених објеката на којима је настала штета као последица мајске поплаве из 2014. године, а који објекти су категорисани у објекте од 2. до 5. категорије у складу са Упутством о јединственој методологији за процену штете од елементарних непогода (”Службени лист СФРЈ”, број 27/87) и чија обнова није завршена.

2. Максималан број корисника ограничен је висином средстава која су Одлуком о буџету ГО Обреновац за 2017 годину планирана за ту намену.

Помоћ се додељује у новчаним износима у висини од 100.000,00 или од 200.000,00 динара по кориснику, искључиво за набавку грађевинског материјала и опреме неопходне за завршетак оштећеног стамбеног објекта, а у циљу његовог оспособљавања за становање.

Корисници помоћи по овом позиву одабраће се по редоследу приспећа поднетих пријава, под условом да је поднета потпуна документација и да подносилац пријаве испуњава услове из овог јавног позива.

3. Право учешћа по овом Јавном позиву имају сва заинтересована лица са територије градске општине Обреновац, који су власници стамбеног објекта оштећеног поплавом и категорисаног од 2 до 5 категорије, у складу са Упутством наведеним у тачци 1. овог позива, који нису успели да у потпуности обнове свој објекат и оспособе га за становање.

4. Уз пријаву подносиоци су дужни да поднесу следећу документацију:

–        Решење градске општине Обреновац, Одељења за имовинско правне и стамбене послове о утврђеној категорији оштећења породичног стамбеног објекта и о додељеној бесповратној државној новчаној помоћи за оштећени стамбени објекат, у фотокопији;

–        опис радова које је потребно предузети за отклањање конструктивног оштећења на стамбеном објекту, са спецификацијом потребног материјала или опреме (врата, прозори, плочице и сл.) са предрачинским вредностима;

–        фотографију унутрашњих и спољних делова оштећеног стамбеног објекта у тренутку подношења пријаве;

–        изаву дату под материјалном и кривичном одговорношћу да нису успели да у потпуности обнове свој објекат и оспособе га за становање.

5. Пријава на јавни позив подноси се на прописаном обрасцу који је саставни део овог позива у периоду од 26.06 -03.07.2017. године, сваким радним даном у времену од 8 до 15 часова.

Образац пријаве биће доступан на сајту градске општине Обреновац и на инфо пулту Управе градске општине Обреновац.

6. Пријаве се подносе на писарницу Управе градске општине Обреновац, адреса ул. Вука Караџића 74 или путем поште на ову адресу, са назнаком ”Пријава на јавни позив” за Александра Пантелића, члана Већа градске општине.

7. Проверу навода из пријава вршиће стручна Комисија Управе градске општине Обреновац увидом увидом у документацију и стање на терену код сваког поносиоца пријаве и иста Комисија ће утврдити нацрт листе корисника помоћи.

На нацрт листе Комисији се може уложити приговор у року од 8 дана.

Стручна Комисија Управе градске општине донеће одлуку по приговору и утврдити предлог коначне листе корисника помоћи.

8. Одлуку о додели помоћи по коначној листи донеће председник градске општине уз сагласност Већа градске општине.

9. Одлука о додели помоћи биће уручена кориснику помоћи и објављена на званичном сајту градске општине Обртеновац, кроз збирни списак.

10. Особа задужена за давање информација, праћење спровођења доделе помоћи и праћење наменског коришћења средстава одобрених као помоћ по овом јавном позиву је Александар Пантелић, члан Већа градске општине, чији је контакт телефон 064/83-43-308.

11. Овај позив објавити на интернет страници градске општине Обреновац и на огласној табли Управе градске општине Обреновац.

У Обреновцу, дана 23. јун 2017. године.