У понедељак у Кутку за децу и младе у Спортско-културном центру „Обреновац” одржана је додела студентских награда за најбоље студенте са територије Градске општине Обреновац у 2016/2017. години. Студентске награде добило је 50 студената, и то 45 студената факултета и високих школа чији је оснивач Република Србија и 5 студената акредитованих приватних факултета.

Студентима се додељује студентска новчана награда у појединачном нето износу од по 72.000,00 динара. Овом приликом најбољима са територије општине Обреновац додељена је друга рата.

Члан Већа Градске општине Обреновац Милош Станојевић овом приликом је рекао да је поносан на велики број успешних студената и нагласио да ће општина увек бити ту да награди све оне који марљиво уче.
Градска општина Обреновац у 2017. уз програм студентских стипендија реализује и активност ,,Еко кампови” где сви ученици од првог до четвртог разреда основних школа одлазе на бесплатан климатски опоравак на најлепше планине Србије, Букуљу, Тару, Гоч и Рудник. Ове године по први пут се реализује и програм ,,Матурско лето” где  38 најбољих матураната и 12 студената потпуно бесплатно одлази на заслужени одмор у Грчку. У 2017. години настављен је и пројекат ,,Еко динар” где сва деца од петог разреда до своје 18. године имају могућност да се о трошку општине баве спортом. Програм ,,Чиготица” је здравствено рекреативни програм лечења гојазности код деце и младих које се реализује у центру ,,Чигота” на Златибору и намењен је деци узраста од 12 до 18 година.