Представници обреновачких аматерских позоришних трупа су у оквиру своје припадајуће радне групе приступили поступку израде Стратегије културе Обреновца. У пријатељској и конструктивној атмосфери, након упознавања учесника са процесом израде стратегије, аналитички је приступљено свим факторима који утичу на развој области драмске уметности у нашој општини, те се кроз позитивне примере дошло до унутрашњих снага и отворених могућности за развој сцене, уз отворен приступ слабостима и препрекама које су заједничке за све прегаоце у овој области.

Глумица и педагог Марија Меденица (СНП, ЦОТК ТЕНТ) је скренула пажњу на лош третман који култура има генерално у друштву, чему свакодневно сведочи радећи као професионална глумица Српског народног позоришта у Новом Саду. Професорка Техничке школе Мирјана Лаиновић (Удружење „Снага оптимизма“) је приметила да би додатно пажњу требало обратити на драмско стваралаштво које настаје у обреновачким селима и да ствараоци из тог дела наше општине заслужују подједнак третман као и они из градског језгра.

Милољуб Ђорђевић (МАТ) је посебно истакао да се у културном стваралаштву акценат највише даје на стваралштво младих и на креирање позоришне публике међу младима, што је похвалио и нужно, али да је неопходно подједнаку пажњу посветити свим генерацијама стваралаца и публике. Катарина Барјактаревић (Аматерски драмски студио СКЦ) се сложила са ставовима претходних говорника, стављајући акценат на небројане могућности које би се могле родити из сарадње присутних група. Радомир Лале Планинчић (Поетски театар) је рекао да је његово дугогодишње настојање да Обреновац добије позоришни фестивал који би од стране локалне самоуправе био препознат као културна манифестација од изузетног значаја, каква је на пример Међународни фолклорни сусрети. Сви учесници састанка су се сложили да би развоју позоришног живота у општини драматично допринело ако би постојала активнија комуникација и боља координација са Спортско-културним центром. Александар Величковић („Ћоше“) је као координатор водио састанак учествујући активно у разговору и предлагању идеја.