Уз велики број малишана и њихових родитеља свечано је отворено ново игралиште у насељу Дудови. Нове клацкалице, тобогани, љуљашке и остали мобилијар намењен најмлађима употпуњен је застором од гумених плоча испод сваке справе. Направљене су и нове површине за седење. Игралиште је, уз присуство челника ГО Обреновац, отворио директор ЈП за заштиту животне средине Славко Берић.

Реконструкција популарног ,,Плавог игралишта” почела је пре пре неколико месеци. Центар насеља обогаћен је садржајем за најмлађе суграђане. Малишане и њихове родитеље данас су забављали кловнови који су припремили пригодан програм како би свечани чин уручења игралишта додатно улепшали. По речим надлежних у наредном периоду слична игралишта радиће се у насељима Сунце, Ројковац и Тополице.

Дирекотор Јавног предузећа за унапређење и заштиту животне средине Славко Берић захвалио се свим мештанима пошто је од њих потекла иницијатива да се тај простор уреди.

Представници савета месне заједнице Дудови захвалили су се руководству општине пошто је испуњено обећање и истакли да сва деца из Дудова имају сад ново, модерно и безбедно игралиште. Они су овом приликом апеловали на све да заједно чувају нови мобилијар.

Простор је обогаћен новом расветом, док је за наредни период планирано уређење стаза око игралишта.