Поводом почетка нове школске године, председник Градске општине Обреновац Жељко Јоветић посетио је данас ђаке прваке у основној школи “Јован Јовановић Змај” у Обреновцу. Том приликом ученици старијих разреда су за своје млађе другаре и госте извели пригодан програм.

 
– Данас је посебан и значајан дан не само за децу већ и за њихове родитеље. Верујем да ће учитељице, али и остали запослени у школи учинити да први дан буде сјајан, весео и незабораван. А ми ћемо и даље покушавати да стварамо боље услове за ову децу, да имају уређене и пристојне школске објекте, да имају боље опремљене учионице, да имају боља учила, да се пријатније осећају у школи и буду мотивисани да постижу успехе. Ђацима првацима бих поручио да је овај дан један од најважнијих у њиховом животу и да ће га памтити заувек. Ђачко доба је доба стицања нових знања, пријатељстава, првих заљубљивања, успеха, разочарања  и незаборавних успомена. Желим им пуно знања, радости, дружења, али и да испуњавају обавезе и права која су данас стекли – рекао је Жељко Јоветић. 
 
 
 
Како је текуће одржавање школа у надлежности општине Обреновац, председник општине је подсетио да је за неопходне радове у обреновачким школама у овој години издвојено скоро 30 милиона динара. Летњи распуст је искоришћен за припрему објеката за предстојећу школску годину. 
 
У основној школи “Посавски партизани” и у издвојеном одељењу “Прве обреновачке основне школе” у Кртинској урађена је комплетна реконструкција мокрих чворова. У основној школи “14 октобар” у Баричу саниран је кров и мокри чвор у издвојеном одељењу Мала Моштаница, а санирани су подови и урађена је реконструкција дела простора у матичној школи. У Основној школи Дражевац урађена је реконструкција крова у издвојеном одељењу Јасенак и реконструкција мокрог чвора и сале у Конатицама. Основна школа “Живојин Перић” из Стублина урадила је  реконструкцију крова и улаза у издвојеном одељењу Велико Поље и реконструкцију крова у Трстеници.