ГО Обреновац је уз помоћ суграђана који живе у Обреновцу, али и у иностранству, обезбедила значајну количину заштитних маски. Заштитне маске јутрос су подељене радницима који путују за Београд специјалним поласцима “Ласте”. Заштитне маске, на пулту општине, могу преузети и све труднице и особе које морају код лекара на неку од београдских клиника. Председник Скупштине Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић рекао је да су маске јутрос подељене медицинским радницима, као и радницима Војске, МУП-а и комуналних предузећа.

-Захваљујући њима и њиховом раду живот функционише нормално, колико је то могуће. Ми очекујемо да снабдевеност наших апотека заштитним маскама буде значајно боља, али свако јутро радници који путују моћи ће да преузму своје маске на пулту општине – казао је Вранешевић и апеловао на све суграђане да се стриктно придржавају свих мера које је прописала Влада Републике Србије.

-Наше наредне две недеље биће пресудне у борби против невидљивог непријатеља. Морамо сви остати код куће, треба да избегавамо контакт и најминималније могуће излазимо напоље, како би смо спречили ширење заразе – додао је Вранешевић и подсетио да грађани који се нису придржавали упутства су процесуирани.

У склопу пакета помоћи које ће добијати пензионери, са примањима испод 30 000 динара, налазиће се и заштитне маске. Такође, ГО Обреновац обезбедиће и 5000 маски за раднике компаније ,,Меи Та”.