U subotu, 17. februara u 10.00 časova u maloj sali Sportsko kulturnog centra “Obrenovac”, počeće sa radom realizacija pilot projekta ”Školica sporta”.

Član veća Miloš Stanković je objasnio da je program namenjen najmlađoj deci, uzrasta od 3 do 7 godina.

– Deca će biti u prilici da se besplatno bave sportom kroz igru i vežbe koje su prilagođene njihovom uzrastu. Sa njima će raditi profesori fizičke kulture i to je potpuno besplatni program koji je deo celog ciklusa besplatnog bavljenja sporta na teritoriji Obrenovac – rekao je Stanković i dodao da je to veoma dobra akcija uključivanja mališana u sport. On je podsetio da je Obrenovac jedinstven u Srbiji po programu ”Eko dinar” zahvaljujući kojem je omogućeno svoj deci Obrenovca, uzrasta od 10 do 18 godina, da se besplatno bave željenim sportom.

Direktor Sportsko kulturnog centra ”Obrenovac” Ivan Jegorović je istakao da je Obrenovac jedina opština koja brine o zdravlju dece od malih nogu. U okviru ovog projekta deca će biti u prilici da se bave sportom dva puta nedeljno, to jest svakog utorka od 17:45 časova i svake subote od 10 časova.

– Fizička aktivnost važna je za decu, a da bi se stekle zdrave navike još u detinjstvu, mališane treba najpre upoznati sa sportom kroz igru i druženje, a to će pozitivno uticati na njihov rast i razvoj – zaključio je Jegorović.

 

Ostavite komentar