Gradska opština Obrenovac ponovo realizuje program finansiranja četrvtog pokušaja vantelesne oplodnje parovima koji nisu u mogućnosti da na prirodan način dobiju potomstvo. Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković obišao je danas porodicu Nešić, koja je pre 3 godine dobila ćerku vantelesnom oplodnjom.

Nadam se da ćemo omogućiti svim ljudima koji imaju problem sa začećem da u finansijskom smislu budu rasterećeniji. Mi ovim dajemo još jednu šansu i još jedan pokušaj za ono najvrednije na svetu, a to su deca – kazao je Čučković.

Tijana i Aleksandar Nešić iz Obrenovca su dobili Nikolinu nakon prvog pokušaja vantelesne oplodnje, a imaju veliku želju da se njihova porodica proširi.

– Nakon što je Nikolina napunila 6 meseci, mi smo krenuli u nove pobede za dalje potomstvo. Imali smo do sada 5 insemenacija i jednu vantelesnu oplodnju, i ova opštinska podrška će nam neverovatno značiti, jer smo do sada podizali kredite kako bismo uspeli da proširimo porodicu, a to je nešto što želimo povrh svega. Mislim da ljudi koji prolaze kroz ovu vrstu problema, imaju specifičnu energiju i pravi su borci, pogotovo žene koje prolaze kroz niz analiza i procedura, da bi se ostvarile u ulozi majke – istakla je Tijana Nešić i dodala da je podrška koju daje opština važna kako emotivno tako i sa finasijske strane.

Dr Obrad Isailović član Veća Gradske opštine Obrenovac je pozvao sve bračne parove koji imaju problem da se jave opštini jer će opština svima izaći u susret. Isailović je obavestio da je danas zvanično objavljen Javni poziv po posebnom programu zdravstvene zaštite u cilju podsticanja rađanja dece finansiranjem postupka vantelesne oplodnje sredstvima budžeta Gradske opštine Obrenovac za 2018. godinu.

Visina finansijske pomoći po ovom programu iznosi do 300.000,00 dinara po paru.

Ostavite komentar