Четири млада обреновачка пољопривредника до 40 година старости су ове године као меру подршке добили бесповратна средства од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде. Тим поводом је министар Бранислав Недимовић данас посетио домаћинство Душана Стаменића у Стублинама. 

Душан Стаменић обрађује 11 хектара земље и има 15 крава, а од Министарства му је одобрено 6 хиљада евра помоћи за набавку неопходне опреме.

– Канцеларија за пољопривреду Градске општине Обреновац нам је помогла да прикупимо неопходну документацију и да попунимо захтев за доделу подстицаја. Комуникација са њима је коректна и они су ту увек на располагању када нам нешто треба. Захваљујући добијеним средствима купићемо тањирачу, прскалицу, нову музилицу, миксер и млин за боље спремање хране за краве – објаснио је Стаменић.

Министар Недимовић је похвалио обреновачке пољопривреднике и истакао да су у овом случају одвојена скромна средства, али да је из године у годину буџет за пољопривреду све већи и већи.

– Морамо подизати што више капацитете наше пољопривредне производње. У складу са тим, најважније је да је и ове године буџет већи него претходне године, а средства се из године у годину повећавају. На пример, 2008. године је било само 18 милијарди динара за пољопривреду, а ове године је одвојено 44 милијарди – истакао је Недимовић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је истакао да је домаћин Стаменић високо образован али да је ипак одлучио да остане у свом селу.

– Душан је завршио државни Економски факултет са високим просеком, након тога се специјализирао на Факултету организационих наука у Београду али је одлучио да остане у свом селу и узгаја краве. Данашња посета је доказ да се младим и вредним људима пружа подршка, јер да нема њих не бисмо имали здраву храну за нашу децу – закључио је Чучковић.

Александар Богићевић је рекао да је први задатак Канцеларије за пољопривреду едукација пољопривредника како би остварили своја права на субвенције на општинском, градском и републичком нивоу.