Direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca Milan Marošanin objasnio je danas da je plan rekonstrukcije i uređenja banjskog kompleksa, popularno zvanog ”Cevka” izmenjen. Zbog rekonstrukcije Spa centra u Zdravstveni centar, čiji je završetak planiran za jun ove godine, prvo će se raditi treća faza rekonstrukcije ”Cevke”, kojom je predviđena gradnja pristupne saobraćajnice i parkinga sa 33 mesta koji je zajednički za oba objekta.

– Javna nabavka je raspisana 7. februara, a otvaranje je 9. marta. Očekujemo da će radovi početi u prvoj nedelji aprila. Predviđeni rok za završetak radova je 70 dana. Za tu namenu izdvojeno je 22 miliona dinara. Putni deo će biti dvosmernog saobraćaja sa trotoarima jer smo mislili na bezbednost korisnika puta, a sa tim ciljem će biti izgrađen i kružni tok – kazao je Marošanin i pozvao sve obrenovačke firme, koje se bave tom delatnošću da podnesu ponude i uzmu učešće u najavljenim radovima.

– Druga faza rekonstrukcije i uređenja banjskog kompleksa koja obuhvata izgradnju bazena sa banjskom vodom predviđena je za sledeću godinu. Nakon završetka druge faze teren iza Hotela ”Obrenovac” i ceo prostor oko banjskog kompleksa će biti potpuno neprepoznatljiv za naše sugrađane. Rekonstrukcija bazena je već započela, a pored ova dva objekta koje smo pomenuli planirana je i izgradnja Tržnog centra sa druge strane Ulice kralja Aleksandra Prvog – ističe Marošanin.

Ostavite komentar