Obrenovac je opšte poznat po pouzdanom, najtoplijem i najjeftinijem grejanju u Srbiji, a taj sistem se održava zbog odgovornog ponašanja i upravljanja zaključeno je na današnjem predstavljanju projekata sanacije i izgradnje toplovodne mreže.

U 2018. godini JKP Toplovod ”Obrenovac” će uložiti 80 miliona dinara u sanaciju i rekonstrukciju toplovodne mreže, a radovi će se izvoditi na 6 gradilišta i 5 konzuma što će omogućiti i razvoj toplovodne mreže.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković je rekao da prošlogodišnja rekonstrukcija 16 kilometara mreže predstavlja najveću rekonstrukciju otkad je toplifikacija uvedena u Obrenovcu.

– Nastavljamo i u 2018. i danas predstavljamo nova područja koja će biti pokrivena mrežom i koja će biti zamenjena. Najvažnija stvar koja će biti urađena je srce sistema, a to je primar koji ide direktno od Termoelektrane do Obrenovca – kazao je Čučković i istakao da se nada da će se grejna sezona uspešno završiti kako bi radovi mogli da počnu.

– Što se tiče izgradnje nove toplifikacione mreže, rekonstrukcija tih 16 kilometara je omogućila da se mreža proširi. Nova rekonstrukcija od Crne tačke ka Šapcu će omogućiti da naselje Muzička kolonija dobije grejanje. Takođe, u sledećoj godini će biti završeni radovi na primaru u Belom Polju.  Što se tiče naselja Dudovi, toplotna podstanica 25 će pokriti kompletan deo u ulici Svetog Save koji je ostao nepokriven mrežom. Polako prilazimo delovima Obrenovca koji nemaju grejanje a koji se mogu sa ovim kapacitetima koje imamo pokriti – rekao je Čučković i zaključio da se zahvaljujući odgovornom ponašanju svih zaposlenih u javnom sekotru komunalni sistem u Obrenovcu uspešno održava.

Boris Ivković direktor JKP Toplovod je rekao da se u sigurnost i širenje mreže ulažu sredstva koja su dobijena od naplate usluga i zahvalio se građanima koji redovno izmiruju obaveze.

– Prošlogodišnji radovi na sanaciji su doveli do toga da se gubici smanje za 8 puta a to je milion dinara uštede na gubicima. To je dokaz da je ovo jedini pravi način održavanja postojećeg sistema ali i razvoja, jer bez pouzdanog sistema u postojećem konzumu ne može topla voda doći ni do budućeg konzuma. Najvažniji su radovi na nultoj magistrali, arteriji na kojoj počiva čitav sistem daljinskog grejanja i od čega zavisi 22 000 naših korisnika – objasnio je Ivković i dodao da će 80 odsto sredstava, energije i vremena biti posvećeno rekonstrukciji nulte magistrale. Ivković je istakao da će najavljeni radovi tu magistralu vratiti u stanje u kojem je bila kada je ugrađena, a rok trajanja će joj biti produžen za 40 godina.

Zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac Miodrag Mitrović je podsetio da se infrastruktura u Obrenovcu razvija zahvaljujući odličnoj saradnji sa gradskim vlastima od čega je istakao prošlogodišnja ogromna ulaganja u vodoizvoriše i u kanalizacionu mrežu za naselje Šljivice, Braće Jugovića, Urovce, kao i vodovodnu mrežu za Šabački i Valjevski put.

U Sportsko kulturnom centru ”Obrenovac” danas su predstavljene aktivnosti deonica koje će biti urađene a plan rekonstrukcije po naseljima možete pogledati ovde.

Ostavite komentar